10η Σύνοδος της Ελληνικής HPV Εταιρείας
10η Σύνοδος Ελληνικής HPV Εταιρείας & 2η Διάσκεψη Φορέων
12 Απρ 22
12:10 ΜΜ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

Αγαπητοί συνάδελφοι, κυρίες και κύριοι,

έναν χρόνο μετά την τελευταία εκδήλωσή της, η Ελληνική Εταιρεία Έρευνας και Αντιμετώπισης του Ιού των Θηλωμάτων (HPV) [Ελληνική HPV Εταιρεία] διοργανώνει στις 28 & 29 Μαΐου 2022, διαδικτυακά, την 10η Σύνοδο της, σε συνδυασμό με την 2η Διάσκεψη των 125 Φορέων Υποστήριξης της εφαρμογής της Στρατηγικής του Π.Ο.Υ. για την εξάλειψη του καρκίνου τραχήλου μήτρας και στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο της 10ης Συνόδου, θα δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στην ενημέρωση όλων σχετικά με την προταθείσα το 2020 από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ.) ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΡΑΧΗΛΟΥ ΜΗΤΡΑΣ, το ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ (EUROPEAN BEATING CANCER PLAN) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Ε.Ε.), αλλά και με τις σχετικές πρωτοβουλίες και προτάσεις των μεγάλων διεθνών αντικαρκινικών Ενώσεων και Οργανισμών.

Παράλληλα, θα αναλυθεί η επικρατούσα σήμερα κατάσταση, όσον αφορά στον HPV ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ και στον ΠΡΟΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ για την πρόληψη του καρκίνου τραχήλου μήτρας, σε χώρες υψηλού,  μετρίου, αλλά και χαμηλού εισοδήματος (Αυστραλία, ΗΠΑ, ΗΒ, Ευρώπη, Καναδάς, Κίνα, Ρωσία, Ινδία, Λατ. Αμερική κ.ά.), θα παρουσιασθεί δε και η σημερινή κατάσταση, ως προς τα θέματα αυτά, στην Ελλάδα.

Νέες δυνατότητες, προηγμένες τεχνολογίες και καινοτόμες μέθοδοι και πρακτικές σχετιζόμενες με τον HPV εμβολιασμό κοριτσιών και αγοριών και το HPV screening, θα τύχουν επίσης ιδιαίτερης προβολής.

Τις εργασίες της Συνόδου της Εταιρείας θα ακολουθήσει την Κυριακή, 29.05.22, η 2η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΩΝ 125 ΦΟΡΕΩΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΤΟΥ Π.Ο.Υ. ΠΡΟΣ ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΡΑΧΗΛΟΥ ΜΗΤΡΑΣ, με συμμετοχή εκπροσώπων των Φορέων, του Ελληνικού και Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Πολιτείας. Στόχος της εκδήλωσης είναι και πάλι η ενεργοποίηση της Πολιτείας με σκοπό την προώθηση του HPV εμβολιασμού και του αποτελεσματικού προσυμπτωματικού ελέγχου, με στόχο την επίτευξη και στην χώρα μας των στόχων του Π.Ο.Υ. και της Ε.Ε. για το έτος 2030.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής HPV Εταιρείας θα φροντίσει για την αρτιότερη δυνατή διοργάνωση και ελπίζει στην αθρόα, ενεργό και διαδραστική συμμετοχή σας.

Θ. ΑΓOΡΑΣΤOΣ
Καθηγητής Μαιευτικής-Γυναικολογίας Α.Π.Θ.
Πρόεδρος της Ελληνικής HPV Εταιρείας

Διαβάστε εδώ το προκαταρκτικό πρόγραμμα.

Πληροφορίες για εγγραφές εδώ: https://mdcongress.gr/event/hpv2022/

 

 

Created by