11η Σύνοδος της Ελληνικής HPV Εταιρείας
11η ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ HPV ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΑΙ 3η ΔΙΑΣΚΕΨΗ των Φορέων Υποστήριξης
28 Απρ 23
10:40 ΠΜ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

Αγαπητοί συνάδελφοι, κυρίες και κύριοι,

Η Ελληνική Εταιρεία Έρευνας και Αντιμετώπισης του Ιού των Θηλωμάτων (HPV) [Ελληνική HPV Εταιρεία] διοργανώνει στις 10 & 11 Ιουνίου 2023, διαδικτυακά, την 11η Σύνοδό της, σε συνδυασμό με την 3η Διάσκεψη των Φορέων Υποστήριξης της εφαρμογής της Στρατηγικής του Π.Ο.Υ. για την εξάλειψη του καρκίνου τραχήλου μήτρας στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο της 11ης ΣΥΝΟΔΟΥ, θα δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στην ενημέρωση όλων σχετικά με την εξέλιξη της έκκλησης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.) και των σχετικών πρωτοβουλιών των μεγάλων διεθνών αντικαρκινικών Ενώσεων και Οργανισμών για επιτάχυνση των προσπαθειών για την εξάλειψη του καρκίνου τραχήλου μήτρας ως προβλήματος δημόσιας υγείας σε όλες τις χώρες, με βάση την εφαρμογή της Παγκόσμιας Στρατηγικής που Π.Ο.Υ. Ως θετικός πολλαπλασιαστής προς αυτή την κατεύθυνση μπορεί να θεωρηθεί το Σχέδιο για την Καταπολέμηση του Καρκίνου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Εuropean Βeating Cancer Plan), το οποίο εξελίσσεται έχοντας ως ναυαρχίδες των δράσεών του τον εμβολιασμό εναντίον του HPV και τα νέα Προγράμματα Προσυμπτωματικού Ελέγχου, ενώ παράλληλα στην Ελλάδα ψηφίστηκε επί τέλους ένα σύγχρονο, οργανωμένο Εθνικό Πρόγραμμα Προσυμπτωματικού Ελέγχου για καρκίνο τραχήλου μήτρας.

Κατά την διάρκεια της Συνόδου θα παρουσιαστούν οι δυνατότητες αύξησης της εμβολιαστικής κάλυψης παιδιών και εφήβων, ακόμη και ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού, η ανάγκη προώθησης του HPV εμβολιασμού και σε ενήλικες γυναίκες και άνδρες, οι διαφοροποιήσεις σε ομάδες αυξημένου κινδύνου και η ελάττωση της επίπτωσης και άλλων κακοήθων και καλοήθων HPV-σχετιζόμενων παθήσεων στα ήδη εμβολιασμένα άτομα. Παράλληλα, ιδιαίτερης προσοχής θα τύχουν οι εξελίξεις στον Προσυμπτωματικό Έλεγχο HPV-σχετιζόμενων καρκίνων, με βάση τις προδιαγραφές που ισχύουν από ετών στις περισσότερες προηγμένες χώρες ανά τον κόσμο, όπως και οι καινοτομίες που γίνονται βαθμιαία αποδεκτές από την διεθνή κοινότητα.

Τις εργασίες της Συνόδου της Εταιρείας θα ακολουθήσει την Κυριακή, 11.06.23, η 3η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΤΟΥ Π.Ο.Υ. ΠΡΟΣ ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΡΑΧΗΛΟΥ ΜΗΤΡΑΣ, με συμμετοχή εκπροσώπων των Φορέων, του Ελληνικού και Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Πολιτείας. Σκοπός της εκδήλωσης είναι και πάλι η κινητοποίηση της Πολιτείας για την ουσιαστική προώθηση του HPV εμβολιασμού και την διευθέτηση των λεπτομερειών για την εφαρμογή του Εθνικού Προγράμματος Προσυμπτωματικού Ελέγχου στην καθημερινή πράξη, με στόχο την επίτευξη και στην χώρα μας των στόχων του Π.Ο.Υ. και της Ε.Ε. για το έτος 2030.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής HPV Εταιρείας θα φροντίσει για την αρτιότερη δυνατή οργάνωση και ελπίζει στην αθρόα, ενεργό και διαδραστική συμμετοχή σας

Θ. ΑΓOΡΑΣΤOΣ
Καθηγητής Μαιευτικής-Γυναικολογίας Α.Π.Θ.
Πρόεδρος της Ελληνικής HPV Εταιρείας

Για το Πρόγραμμα πατήστε ΕΔΩ

Για εγγραφές πατήστε ΕΔΩ

Created by