ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΞΑΛΕΙΨΗΣ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΡΑΧΗΛΟΥ ΤΗΣ ΜΗΤΡΑΣ
Τι σημαίνει για τον κόσμο η εξάλειψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας;
14 Ιαν 21
8:00 ΜΜ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ

Στις 17 Νοεμβρίου 2020, με την επίσημη έναρξη της νέας παγκόσμιας στρατηγικής μας για ένα μέλλον χωρίς καρκίνο τραχήλου μήτρας, ενώθηκαν κοινότητες σε όλη την υφήλιο για να γιορτάσουν την πρώτη παγκόσμια δέσμευση για την εξάλειψη ενός καρκίνου. Η διαδικτυακή  εκδήλωση ξεκίνησε με συγκλονιστικές μαρτυρίες από γυναίκες που έχουν ζήσει με καρκίνο  τραχήλου μήτρας και συνένωσε ένα ευρύ φάσμα γυναικών με καρκίνο που επέζησαν, ομάδων και εταίρων, συνηγόρων, Πρώτων Κυριών κρατών, ακτιβιστών, ερευνητών, επαγγελματιών υγείας και υπευθύνων λήψης αποφάσεων. 

Σε όλο τον κόσμο, ο εορτασμός συνεχίστηκε καθώς άτομα, κοινότητες και περιοχές, όλοι επιβεβαίωσαν αυτή την κοινή δέσμευση σε μια ημέρα δράσης. Οι συνεργάτες φιλοξένησαν συνοδευτικές εκδηλώσεις και δραστηριότητες σε 25 χώρες – από τη Βραζιλία, την Ιαπωνία και το Μαλάουι μέχρι τις Φιλιππίνες, τη Σλοβενία και την Ινδία. 

Περισσότερο από μια απλή ανακοίνωση, η ημέρα αυτή αναγνώρισε τη συνεχή υπεράσπιση και τις συλλογικές προσπάθειες τόσων πολλών, για τους οποίους η εξάλειψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας είναι βαθιά προσωπική υπόθεση. Ήταν μια μέρα με επίκεντρο τα πρόσωπα και τις φωνές που συχνά συγκαλύπτονται από στατιστικές – εκείνους που μας εμπνέουν να εργαστούμε για ένα μέλλον όπου καμία γυναίκα δεν θα πάσχει από αυτή την καταστροφική ασθένεια. 

Καθώς συλλογιζόμαστε τι σημαίνει η εναρκτήρια εκδήλωση για τις κοινότητες σε όλο τον κόσμο, ας θυμηθούμε ότι αυτό το ιστορικό ορόσημο είναι μόνο η αρχή του ταξιδιού μας. Προς τιμήν τους, ας συνεχίσουμε να εργαζόμαστε από κοινού για να εκπληρώσουμε την κοινή μας δέσμευση για ένα μέλλον χωρίς καρκίνο τραχήλου μήτρας για τις γυναίκες και τα κορίτσια παντού, ξεκινώντας με τον Μήνα Ευαισθητοποίησης για τον Καρκίνο του Τραχήλου της Μήτρας, τον Ιανουάριο. Ελπίζω ότι θα συμμετάσχετε μαζί μας στη συνέχιση της απαραίτητης δυναμικής για την εξάλειψη αυτής της ασθένειας τον επόμενο μήνα και μετά. 

Σας καλώ να με ακολουθήσετε στο Twitter @DrNonoSimelela και να συμβαδίσετε με ότι κάνουμε. Παρακαλώ μοιραστείτε αυτό το ενημερωτικό δελτίο με τους φίλους και τους συναδέλφους που ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα για το έργο μας - και να κάνουν τη διαφορά στην καταπολέμηση του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.

Ευχαριστώ.

Δρ Νόνο Σιμελέλα 

Βοηθός Γενικός Διευθυντής

Eιδικός Σύμβουλος του Γενικού Διευθυντή για τις Στρατηγικές Προγραμματικές Προτεραιότητες

Created by