9ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ
9ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ελληνικής HPV Εταιρείας: «HPV λοίμωξη και σχετιζόμενες παθήσεις», ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
28-30/5/2021

 

Αγαπητοί συνάδελφοι, αγαπητοί κυρίες και κύριοι,

η Ελληνική Εταιρεία Έρευνας και Αντιμετώπισης του Ιού των Θηλωμάτων (HPV) [Ελληνική HPV Εταιρεία] διοργανώνει το 9ο Πανελλήνιο Συνέδριο με τίτλο «HPV λοίμωξη και σχετιζόμενες παθήσεις» από 28 έως 30 Μαΐου 2021 ΠΛΗΡΩΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ.

Με ιδιαίτερη ευχαρίστηση σας προσκαλώ και πάλι να παρακολουθήσετε με αθρόα συμμετοχή τις εργασίες του Συνεδρίου αυτού, ιδιαίτερα τώρα που, απ’ ό,τι δείχνουν οι εξελίξεις, ευρισκόμαστε πλέον – επί τέλους – κοντά στην τελική νίκη, δηλ. στον δρόμο της εξάλειψης του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας αλλά και των άλλων HPV-σχετιζόμενων παθήσεων, ως προβλημάτων δημόσιας υγείας. 

H άμεση συσχέτιση της HPV λοίμωξης με την πρόκληση καλοήθων αλλά κυρίως κακοήθων νοσημάτων σε διάφορα όργανα του σώματος καθιστά προφανή την ανάγκη συνεχούς ενημέρωσης των επαγγελματιών υγείας και των επιστημόνων με σχετικό γνωστικό αντικείμενο, όπως Μαιευτήρων-Γυναικολόγων, Παιδιάτρων, Ωτορινολαρυγγολόγων, Ουρολόγων, Δερματολόγων, Παθολογοανατόμων, Κυτταρολόγων, Στοματολόγων, Οδοντιάτρων, Ογκολόγων, Γαστρεντερολόγων, Χειρουργών, Βιολόγων, Επιδημιολόγων, Γενικών Ιατρών, Μαιών-Μαιευτών, Επαγγελματιών Δημόσιας Υγείας, κ.ά.

Στο Επιστημονικό Πρόγραμμα του Συνεδρίου θα συμπεριλαμβάνονται ειδικά HPV-Σεμινάρια για Μοριακούς Βιολόγους, Δερματολόγους, Ωτοριναρρυγγολόγους, Ουρολόγους και Χειρουργούς-Πρωκτολόγους, καθώς και η  1η Διάσκεψη των 125 Φορέων Υποστήριξης της Στρατηγικής του Π.Ο.Υ. για την Εξάλειψη του Καρκίνου Τραχήλου της Μήτρας και στην Ελλάδα. 

Σκοπός του Συνεδρίου είναι τόσο η απόκτηση νέας γνώσης σχετικά με την HPV λοίμωξη και τις συνέπειές της, όσο, ιδιαίτερα, η προώθηση της συνεργασίας μεταξύ επιστημόνων διαφόρων ειδικοτήτων και επιστημονικών φορέων του εσωτερικού και εξωτερικού και η επιστημονικά τεκμηριωμένη καθοδήγηση ατόμων, οργανισμών και υπηρεσιών υγείας, για την εφαρμογή πλέον στην καθημερινή πράξη όλων των δυνατοτήτων που προσέφερε η αντίστοιχη επιστημονική και τεχνολογική εξέλιξη των τελευταίων δεκαετιών, με τελικό στόχο την ελάττωση και πλήρη εξάλειψη αυτών των νοσημάτων.

Θ. Αγοραστός

Καθηγητής Μαιευτικής-Γυναικολογίας Α.Π.Θ.

Πρόεδρος της Ελληνικής HPV Εταιρείας

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ 

ΚΑΙ ΕΔΩ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Created by